TUDÁSTÁR

Dr. Darnói Tibor - Krónikus betegségek

“A holisztikus megközelítésben a krónikus betegségek testi-lelki-szellemi rendszerben kerülnek értelmezésre és ezeken keresztül bontakoznak ki a gyógyulás feltételei is. Másként kell közelítenünk a betegségünkhöz, önmagunkhoz, mint azt megszoktuk. Előtérbe kell kerüljön az EMBER. Ő a fontos, róla kell, hogy szóljon minden, neki kell megértenie önmagát, a benne is munkáló törvényszerűségeket. Mert csak ezen megértés tárhatja fel számára azt, hogy mit, miért és hogyan kell cselekedjen a gyógyulása érdekében. Aki ezeket nem tudja, az tenni sem tud érdemben önmagáért, így sajnos kiszolgáltatott marad és csak sodródik az eseményekkel.”

Tovább

Dr. Darnói Tibor - Koronavírus holisztikus megközelítéssel

Dr. Darnói Tibor holisztikus orvos nézőpontjai a koronavírusról, életünkre gyakorolt hatásairól és a harmonia megteremtésének szükségesséről

Tovább

Dr. Kovács Ákos - Fertőzések és az antibiotikum paradoxon

Mi is az a fertőzés? Mitől lesz ragályos? Mitől lesz egy baktérium vagy mikroba patogén, és mit nevezünk kolonizáló baktériumoknak? Mikor beszélünk szepszisről? Hol tart napjainkban a baktérium-antibiotikum háború? Mennyire lenne időszerű a szemléletmód felülvizsgálata ebben a kérdésben?
Tovább

Dr. Szabó Beáta - Fogak egészséges fejlődése gyermekkorban

Mi az egész életen át tartó egészséges mosoly titka? Dr. Szabó Beáta lépésről lépésre végigvezet bennünket a fejlődő gyermek aktuális fogászati teendőin és igényein, amit ha betartunk, a végeredmény egy felnőttkorban is ragyogó és egészséges mosoly lesz! A kurzus tematikája: – Az édesanya gyermekvállalás előtti fogászati teendői – A szopás, a rágás és a szokásrendszerek hatása a gyermek állcsont fejlődésére – A fogmosás és a fluorid kérdésköre – Gyermekfogászati vizsgálat. Az édességek, édesítés és a mikrotápanyag pótlás kérdésköre – A vegyesfogazati időszak és a gyermek állcsontjának fejlődése. Állcsont szabályozás és fogszabályozás. – Fogcsikorgatás, fogkő képződés, fogköz tisztítás, panorámaröntgen gyermekkorban – Maradandó fogak, tinédzserkori szájhigiéne. Fogászati gócok, gyökérkezelés, barázda zárás – Szájüregi baktériumok, fogágybetegség serdülőkorban.

Tovább

Dr. Richard Stead - Hogyan küzd immunrendszerünk a fertőzések ellen?

Létezik élet az antibiotikumon túl? Dr. Richard Stead előadásában bemutatja nekünk felfedezését, ami alternatívát nyújthat a különböző fertőzéses megbetegedések kezelésénél, csökkentve az amúgy is túlzásba vitt antibiotikum fogyasztásunkat. Ha te is kíváncsi lettél, mit fedezett fel a doktor út, nézd meg az előadását!

Tovább

Dr. Ládi Szabolcs - Hogyan vegyük le a vírusról a koronát?

Ládi Szabolcs előadásából megtudhatjuk, hogy mi a győztes stratégia, ha egy esetleges vírustámadással kell megküzdeni. Akkor nyerhetünk, ha a fókusz az immunrendszerünk megerősítésére helyezzük!

Tovább

Dr. Molnár Mariann - Konkrétan koronavírus ügyben

Dr. Molnár Mariann gondolatai koronavírus, és egyéb fertőzések témakörében.

Tovább

Dr. Kulin Sándor - Pár szóban a koronavírusról

Dr. Kulin Sándor hétköznapokban használható gyakorlati tanácsai, amivel remekül támogathatjuk immunrendszerünket. Időtálló megoldások nem csak vészhelyzet esetére!

Tovább

Dr. Kulin Sándor - Omega3 a testünk egyik legfontosabb építőköve

Az ideális omega-3/omega-6 arány 1:1 és 1:4 közt van. Sajnos azonban nyugaton ez az arány sokkal rosszabb, 20-30x annyi omega-6 van táplálkozásunkban, mint omega-3. Ez nem meglepő, hiszen a növényi olajok hemzsegnek omega-6 zsírsavakban, míg az omega-3 ember számára is megfelelő forrásaihoz nehezebben jutunk hozzá.

A videó tartalma:
-Mik azok a többszörösen telítetlen zsírsavak és hogyan jutnak be a szervezetünkbe?
-A többszörösen telítetlen zsírsavak legfontosabb biológiai funkciói
-Félrevezető tanulmányok, melyek elbizonytalanították a közvéleményt
-Miért kulcsfontosságú várandósság alatt az Omega 3 zsírsavak szedése?
-Az Omega 3 zsírsavak hatása magzat szemének fejlődésére
-Az Omega 3 zsírsavak érrendszeri védő hatása
-Mennyi ideig szedjünk Omega 3 zsírsavakat a kívánt hatások eléréséhez?
-Hogyan tudhatjuk meg, hogy szükségünk van-e Omega 3 szedésére?
-Mire kell még figyelni egy Omega 3 készítmény kiválasztásánál? Milyen napi dózisban szedjük?
-Az Omega 3 zsírsavak szerepe a sportban
-Az Omega 3 zsírsavak öregedésgátló, antioxidáns hatása
-Milyen problémákat okozhat az omega 3/6 zsirsavak arányának felborulása?
Az Omega 3/6 zsírsavak aránya a magyar gyermekekben vérminták elemzése alapján.
-Hogyan érhetjük el fél év alatt a szív-és érrendszeri betegségek rizikójának akár 90%-os csökkentését?
-A gyermekeink vannak leginkább rossz helyzetben, gyakran 1/40 az omega 3/6 arány.

Tovább

Szántai Zsolt - Koronavírus más nézőpontból

“Egy nagyon összetett és hatékony védelmi rendszerrel vagyunk ellátva. A kulcs abban van, hogy az immunrendszerünk mennyire eredményesen tudja felvenni a harcot a betolakodókkal. Van, akinek erősebb a védekező rendszere, van, akinek gyengébb. Ez nagyon sok mindentől függ.”

Tovább